Založ si blog

Petícia za zrušenie odvodov z dohôd – Chystajú sa protesty

V októbri sme začali zbierať podpisy pod petíciu za zrušenie odvodov z dohôd, doteraz ich už  máme okolo 10 000 a počet stále rastie. Parlament 6.11.2012 zahodil ďalšiu nádej, ktorou bol návrh opozičných poslancov za oslobodenie časti zárobku študentov na základe Dohody o brigádnickej práci študentov. Poslanci strany SMER sa zdržali hlasovania pri hlasovaní o tom, aby bol návrh zákona prerokovaný v druhom čítaní, čo spôsobilo, že návrh neprešiel.

 

Sme toho názoru, že platenie odvodov z dohôd poškodí študentov okrem iného i tým, že:

–         Zníži zárobok študentov o 7%. Študenti nemajú možnosť pracovať na plný úväzok, ak chcú riadne študovať, ale výdavky súvisiace so štúdiom sú vysoké (internát, literatúra, …).

–         Ohrozí proces štúdia samotného – ak si bude chcieť študent ďalej platiť svoje výdavky v nezmenenej miere, bude musieť viac pracovať, aby zarobil tú istú sumu, čo doteraz. Viac práce znamená menej času na štúdium.

–         Zvýši náklady zamestnávateľa na zamestnávanie študenta (na základe DoBPŠ) o 21,75 % zo súčasných 1,05 % na 22,80%, čo môže mať ten následok, že zamestnávateľ prenesie tento dodatočný náklad do odmeny študenta, reálne teda hrozí zníženie zárobku študenta o viac ako vyššie uvedených 7%

–         Neprimerané náklady zamestnávateľa ohrozujú aj existenciu a počet pracovných miest.

–         Existuje výrazné riziko, že vznikne tlak na vyplácanie „bokom“, čo je jednak protiprávne, nemorálne a nesprávne a jednak nevhodne vychováva mladých k tolerancii pre nezákonné konanie.

 

Na koniec novembra chystáme aj protesty, ktoré pokladáme  spolu s petíciou za jedinú možnosť ako dôrazne vyjadriť nesúhlas a primäť zodpovedných k zrušeniu odvodov z dohôd.

 

Ak súhlasíte s našimi argumentmi a nie je vám ľahostajné dianie, oceníme vašu pomoc pri ďalšom zbieraní podpisov od študentov, ale nie len od nich. Kontaktujte ma prosím Ľubomír Tongeľ – lubomir@tongel.sk

Poľnohospodárstvo – problémy a riešenia

16.04.2020

„Agrobaróni“ nepodnikajú v agrosektore pre svoju lásku k pôde, k prírode alebo pre túžbu produkovať zdravé potraviny. Robia to pre biznis a je im jedno, že poškodzujú našu pôdu a ľudí! Čo nás poľnohospodárov trápi: Problémy v poľnohospodárstve začali už v roku 1948, keď komunistická moc ukradla občanom ich pôdu, lesy a majetky. Vtedy začal morálny [...]

Tento článok nie je iba o Vianociach, ale je o. . .

22.12.2014

Už od septembra začal vianočný čas a zhon podporený reklamou. Vzniklo veľa článkov za účelom napísať niečo „in“ a možno aj preto, aby získal veľa „likov “ a zdieľaní. Ja to píšem preto, aby sme pochopili a prestali sa naháňať a začali si Vianoce znova užívať po cely rok. Nič sa nestane, keď nám bude niečo chýbať, veď tam toho bude ešte [...]

Nevieš čítať a ani písať? Staň sa starostom.

16.12.2014

Ihneď po voľbách sa v médiách šírili informácie o starostoch, ktorí nevedia čítaťči ani písať. O pár týždňov zatkli takéhoto negramotného starostu za spreneveru, podvod a kupliarstvo. Obhajca ho na súde obhajoval, že nevie čítať, preto nevedel čo podpisuje a preto sa predalo niečo nevýhodne pre obec. Súd našťastie rozhodol, že on sám chcel byť starostom a to, [...]

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.

Titanic - fotografia ľadovca

Hodinky najbohatšieho muža na Titaniku sa predali za viac ako milión libier

28.04.2024 16:28

Zlaté vreckové hodinky, ktoré patrili najbohatšiemu cestujúcemu na palube Titaniku, sa predali za takmer 1,2 milióna libier.

fico, šimečka

Prieskum: Smer vedie, ale PS a Hlas sú blízko. V parlamente by boli aj SNS a Republika

28.04.2024 14:45

Najvyššie preferencie v apríli má strana Smer, ktorá by získala 21,1 percenta hlasov. V parlamente by bolo podľa prieskumu Focusu 7 strán.

Ľubomír Tongeľ

Štatistiky blogu

Počet článkov: 18
Celková čítanosť: 70971x
Priemerná čítanosť článkov: 3943x

Autor blogu

Kategórie