Založ si blog

Tento článok nie je iba o Vianociach, ale je o. . .

Už od septembra začal vianočný čas a zhon podporený reklamou. Vzniklo veľa článkov za účelom napísať niečo „in“ a možno aj preto, aby získal veľa „likov “ a zdieľaní. Ja to píšem preto, aby sme pochopili a prestali sa naháňať a začali si  Vianoce znova užívať po cely rok. Nič sa nestane, keď nám bude niečo chýbať, veď tam toho bude ešte stále dosť. Pri zhone zabúdame na to, že treba rozdávať hlavne objatie a lásku.

Ako vnímam Vianoce ja? Nikde sa nedá zaparkovať, všade veľa ľudí, znechutených, nevedia, čo by komu ešte kúpili. Mama na mňa kričí, že som toho toľko zabudol a nekúpil som tú, alebo hentú vec, ktorá bola v zľave.

Nikdy neviem čo mám komu kúpiť. Kamarát sa ma minule pýtal, či kúpil dostatočne drahý darček a to už bol asi piaty človek s touto otázkou. Vravel som im, že je jedno koľko stál, ale ide o to, že koľko lásky k tomu darčeku pribalíš. Viem, že kamaráti ľúbia svoje polovičky a dali by im všetko, len som im chcel povedať, že na tom nezáleží, záleží iba na tom pribalenom cite…

Aké darčeky som si vážil ja? Všetky od môjho brata, ktorý musel veľa preto obetovať, len aby ma potešil, od mojej mamky a babky, ktorá mi ho dala v tom najčistejšom úmysle. Od mojej veľmi dobrej kamarátky, keď som sa sťahoval 400km ďaleko, dostal som od nej kľuč od bytu, aby som vedel, že ma vždy rada privíta. Páčila sa mi fotka môjho kŕsňatka v brušku mojej kamarátky, horalka od spolužiačky na výške, všetky darované knihy. Hodinky od priateľky, wellness pobyt od kolegov, ale aj dobrá fľaša od priateľov, ktorú sme spolu vypili. Nezabudnem ani na výnimočný dar od bratranca k mojej 30-ke, „jeho zbierka porna“ J. Neviem prečo som dostal tento posledný netradičný dar, ale aj ten potešil, lebo bol darovaný s cieľom potešiť.

Priatelia sa ma pýtajú, „čo si ty praješ pod stromček, po čom túžiš, chceme ti urobiť radosť“, ja im hovorím, že chcem mať ich pri sebe, tak ako doteraz. Cítiť ich úprimne podanie ruky, pevný stisk a ich prítomnosť. Od kamošiek chcem objatie a úsmev a ich šťastie. „A fakt nič nechceš?“ Čudovali sa. Ako nič, veď to čo mi vždy ochotne dávate je tak veľa a tak vzácne, že nič iné už nechcem. Všetko mám a ďakujem Vám za Vás.

O tom by to malo byť, Vianoce by mali byť každý deň v roku. Tešme sa, ako keď sme boli deti, vtedy sme sa na Vianoce tešili už od konca prázdnin a to nemusela byť ani otravná reklama. Nevedel som sa dočkať prekvapenia, čo si kto nájde, ale hlavne nás tešilo to, že ako sa poteší braček a sestrička, či mama môjmu daru. Až potom nás tešili tie naše. Nemali sme peniaze, ale túžbu spraviť radosť! A verte, že náš detský dar potešil najviac!

Na záver, vidím okolo iba prázdno a zhon za niečím hmotným , pýtam sa, kde sa vytratilo to čaro, to posolstvo, či zmysel. Veď to mal byť sviatok pokoja, radosti a šťastia. To podstatné nie je hmotné, je to puto k blížnemu. Učme aj naše deti, aby vedeli čo je podstatné.

Priatelia moji a aj ľudia, ktorých nepoznám, prajem Vám krásne Vianoce, veľa pokoja a lásky, veľa objatí a spokojnosti, samozrejme aj vysnívaných darčekov, aby ste videli len usmiate tváre vo svojej rodine.

Ďakujem Vám, že ste, ste môj najkrajší dar!

Poľnohospodárstvo – problémy a riešenia

16.04.2020

„Agrobaróni“ nepodnikajú v agrosektore pre svoju lásku k pôde, k prírode alebo pre túžbu produkovať zdravé potraviny. Robia to pre biznis a je im jedno, že poškodzujú našu pôdu a ľudí! Čo nás poľnohospodárov trápi: Problémy v poľnohospodárstve začali už v roku 1948, keď komunistická moc ukradla občanom ich pôdu, lesy a majetky. Vtedy začal morálny [...]

Nevieš čítať a ani písať? Staň sa starostom.

16.12.2014

Ihneď po voľbách sa v médiách šírili informácie o starostoch, ktorí nevedia čítaťči ani písať. O pár týždňov zatkli takéhoto negramotného starostu za spreneveru, podvod a kupliarstvo. Obhajca ho na súde obhajoval, že nevie čítať, preto nevedel čo podpisuje a preto sa predalo niečo nevýhodne pre obec. Súd našťastie rozhodol, že on sám chcel byť starostom a to, [...]

O láske a ako si vybrať správneho partnera. ..

08.12.2014

Pred nejakým časom som mal pocit, že je potrebné, aby som sa občas vyjadril k vážnym spoločenským témam. V tej dobe som sa venoval školstvu, zamestnanosti a rómskej problematike. Dokonca som prinášal aj podľa môjho názoru logické a celkom zaujímavé riešenia. Na dlhý čas som stratil motiváciu hľadať riešenia. Teraz sa mi motivácia vracia a preto sa začnem znova [...]

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.

Titanic - fotografia ľadovca

Hodinky najbohatšieho muža na Titaniku sa predali za viac ako milión libier

28.04.2024 16:28

Zlaté vreckové hodinky, ktoré patrili najbohatšiemu cestujúcemu na palube Titaniku, sa predali za takmer 1,2 milióna libier.

Ľubomír Tongeľ

Štatistiky blogu

Počet článkov: 18
Celková čítanosť: 70972x
Priemerná čítanosť článkov: 3943x

Autor blogu

Kategórie